Hae
Egypt Meets Nordic

Lopetin shampoon käytön – mitä tapahtui?

Lopetin shampoon käytön syyskuussa 2020. Olin kyllästynyt siihen, että hiukseni rasvoittuivat todella nopeasti ja oli latteat. En pessyt hiuksia päivittäin, joten en ollut opettanut hiuksia siihen tarpeeseen. Varsinkin edestä hiussuortuvat rasvoittuivat. Hiukseni ovat aina olleet ohuet, takkuuntuvat ja varsinkin päälaelta ohuemmat. Hiusraja ollut ohimoilta korkealla. Joten voinette ymmärtää, kun ohuet hiussuortuvat rasvoittuessa eroittuu ja kaljut kohdat paistaa alta, ei näytä hyvältä.

 

lopetin shampoon käytyön rasvoittuvat hiukset

Miten toteutin operaatio ”lopetin shampoon käytön”?

Yksinkertaisesti lopetin käyttämästä shampoota, pesin hiukset ainoastaan vedellä. Instagramin puolella sain silloin vinkkiä, että kannattaa hieroa hiuspohjaa voimakkaasti sormepäillä hiuksia pestessä. Se auttaisi siihen talin irtomiseen päänahasta, eikä rasvoittaisi hiuksia niin helposti. Korona aikaan ei ihan hirveästi tarvinnut poistua kotoa, joten joko pipo päähän tai hiukset sykkyrälle ylös. Ei näkynyt rasvaiset hiukset. Olihan ne alkuun silti ällöttävät.

Sitä pahinta aikaa kului reilu kaksi viikkoa, ehkä kolme. Silloin se rasvaisuus tuntui päänahassakin ikävältä. Hiukset oli jotenkin raskaat. Vesipesut kuitenkin auttoivat aina. Pikkuhijaa alkoi hiuspohja rauhoittumaan, mutta rasvaisuus ”juuttui” hieman alemmaksi hiuksiin. Rasvaisuus ei kuitenkaan näkynyt enää ulospäin, mutta sen tunsi kyllä sormissa. Hiukset alkoivat olemaan myös hurjan paljon helpommin harjattavat, positiivista! Takkuja kyllä tuli, mutta ei enää niin tiukkaan kuin ennen.

 

”Kai minun pitää jollain hiukset pestä”

Tämä asia alkoi kuitenkin vaivaamaan. Hiuksille ja hiuspohjalle annettu nyt ”shokkihoitoa”, aloitettu totuttelemaan pois shampoosta ja hoitoaineesta. Kaipasin hiuksille kuitenkin raikkautta ja kyllä, puhdasta tuoksua. Hiukset alkoivat olla jo ilmavat ja päälaelta tuuheamman näköiset. Tässä elettiin lokakuuta. Ollessamme syyslomareissulla Saimaalla, googlettelin ja törmäsin vinkkiin Meine Base mineraalisuolasta. Sellaisen kävin sitten apteekista hakemassa.

Suola osottautui oikein mainioksi tuotteeksi. Se todella raikastutti hiukset. Suolalla peseminen toki ottaa hieman enemmän aikaa, kuin shampoopesu. Varsinkin pitkissä hiuksissa se täytyy tehdä osissa. Suola ei vaahtoa samoin kuin shampoot. Sitä laitetaan kämmenelle, lisätään muutama tippa vettä ja hierotaan hiuksiin ja hiuspohjaan. Tämän jälkeen olen vielä tehnyt niin, että käytän pään pikaisesti suihkun alla ja ”vaahdotan” sitä hieman. Toisinaan toistan käsittelyn, jos siltä tuntuu.

 

Mitä hiuksille kuuluu nyt?

Siitä on nyt noin neljä kuukautta, kun aloitin ”NoPoo” elämän. Enkä voisi olla tyytyväisempi. Hiukset ovat terveen näköiset ja tuntuiset, vaikka kaipaavat kovasti kampaamossa käyntiä värinsä puolesta. Hiukset ovat alkaneen myös kovasti tuuheentumaan, vauvahiusta töröttää päälaelta ja ohimot ovat silminnähden laskeutuneet. Tähän ei kuitenkaan ole välttämättä syy shampoon käytön lopettaminen, vaan syön ravintolisänä myös biotiinia. Biotiinilisää olen joskus aikaisemminkin käyttänyt ja silloin myös hiusrajalla tapahtui muutoksia.

Hiukset rasvoittuvat enää todella harvoin. Silloinkin sen tuntee sormilla pituuksista, ei niinkään päälaelta. Yhä olen jatkanut pääasiassa vesipesuja, kun tunnen hiusten alkavan rasvoittua, pesen sillä mineraalisuolalla. Tämä tapahtuu ehkä noin kahden viikon välein. Ostin silloin lokakuussa mini purkin sitä suolaa ja sama purkki on yhä käytössä. Hinta taisi olla alle 10€, ei paha ollenkaan.

Tällä tiellä on hyvä jatkaa. Samalla tekee pienen teon vähentääkseen omaa kemikaalikuormaa, sekä vähentää shampoopulloista tullutta jätteen määrää. Isommilla lapsilla suolaa on myös kokeiltu ja hyväksi havaittu. Toistaiseksi meidän kikkarapäät, eli Peter ja taapero käyttävät heidän hiuksille sopivia tuotteita.

Kiinnostaisiko sinua kokeilla shampootonta elämää? Vai oletko kenties jo kokeillut? Tule käymään keskustelua asiasta meidän sosiaaliseen mediaan.

Instagram ja Facebook

LUE MYÖS:

Kaksikielinen lapsi – asiaa taaperon puheen kehityksestä

Uusi vuosi, uusi blogi – tavoitteita vuodelle 2021

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *